top of page

JäPyn triathlonkoulusta kohti ensi kesän Tuusulanjärvi Triathlonia

Järvenpään Pyöräilijät järjestää ensi kesänä toisen kerran Tuusulanjärvi Triathlonin Vanhankylänniemessä 10.6.2018. Myös JäPyn omilla triathlonisteilla on mahdollisuus osallistua kilpailuun. Talven aikana esittelemme muutamia seuran omia triathlonisteja, joista ensimmäisenä esittelemme juuri triathlonkoulusta vastavalmistuneen Tero Tykkyläisen.

Tero on 55-vuotias neljän lapsen isä, joka asuu Tuusulan Mattilassa. Ajatus siirtymisestä triathloniin oli muhinut Teron mielessä jo muutaman vuoden ajan. Elokuussa hän näki Keski-Uusimaassa jutun Järvenpään Pyöräilijöiden pitämästä triathlonkoulusta ja päätti ryhtyä tuumasta toimeen. Terolla oli vankka juoksutausta jo ennen triathlonkouluun tuloa. Hän juoksi ensimmäisen maratoninsa Tukholmassa v. 2011. Nyt maratoneja Terolla on takana viisi, joista viimeisimmän hän juoksi Tukholmassa tänä vuonna ja jossa hän juoksi myös parhaimman ajan. Pelkkä juokseminen oli alkanut tuntua yksipuoliselta, vaikka talvisin ohjelmassa oli sekä uintia että hiihtämistä ja kesäisin pyöräilyä.

Vaikka jokainen tuli kouluun omilla tavoitteilla, oli Tero tehnyt tilaa kaikille ohjelman mukaisille harjoituksille sekä otti osaa myös kaikkiin luentoihin, joita oli tarjolla. Yhteistreenejä oli kolme kertaa viikossa sekä muutama luento näiden lisäksi viiden viikon aikana. Kerran meinasi tulla valinnan vaikeus, kun tarjolla oli HJK:n mestaruuden sinetöivä jalkapallo-ottelu, johon hänellä oli kausikortti ja toisena vaihtoehtona oli juoksuharjoitus. ”Tietty jätin matsin väliin, eihän sitä nyt Tiinan (Toivonen) juoksutreeneistä voi poiskaan olla”, Tero kertoi triathlonkoulun päätöspalaverissa.

Triathlonkoulusta oli Teron mukaan ehdottomasti hyötyä. Siellä hän sai tekniikkaopastusta sekä treenivinkkejä eri lajeihin. ”Etenkin uinnissa ja pyöräilyssä neuvot olivat iso apu, ja samoin kaikki vinkit monipuoliseen harjoitteluun. Ryhmässä liikkuminen oli minulle ihan uutta, siellä oivalsin että lajin parissa on hauskaa, siitä voi nauttia ja myös oppia koko ajan lisää J”, Tero kertoi ajatuksistaan. Triathlonkoulun jälkeen Tero on osallistunut seuran yhteisiin uinti- ja juoksutreeneihin ja saanut sitä kautta säännöllisyyden harjoitteluun. Kunnon etenemistä hän pystyy seuraamaan parhaiten ryhmätreeneissä sekä JäPyn järjestämissä 5 km:n testijuoksuissa. JäPyn historian ensimmäiseen lokakuussa pidettyyn leiripäivään Tero osallistui innokkaana. ”Hyvin organisoitu päivä, jossa oli paljon tiukkaa ja tehokasta treeniä”, kertoi Tero leiripäivän jälkeen.

Ensi kesän tavoitteena on pysyä terveenä ja nauttia treenaamisesta ja totta kai myös kehittyä siinä samalla. Hänen tavoitteensa 10.6. on tehdä Tuusulanjärven perusmatkalla triathlonin debyyttimatka. Triathlonkoulun ryhmän kanssa on myös suunniteltu yhteismatkaa Ahvenanmaan kilpailuihin elokuun lopussa. ”Jos kaikki sujuu hyvin, niin tavoitteena on siellä suorittaa ensimmäinen puolimatka”, Tero kertoi tavoitteistaan.

Triathlonissa kaikki pystyvät kilpailemaan omilla tavoitteillaan. ”Kuntosarjalaisena osallistun tapahtumiin, mutta parhaani aina teen. Samalla pyrin nauttimaan matkasta. Mahtavalta tämä kaikki tuntuu! Oli hieno päätös tulla mukaan JäPyn toimintaan, ja märkäpukukin on jo tulossa ryhmätilauksen mukana”, Tero kertoi lopuksi.

Paljon tsemppiä Terolle talven treenaamiseen! Teron asenne liikkumiseen on niin hieno, että pelkästään sillä sekä johdonmukaisella harjoittelulla Tero pääsee varmasti omiin tavoitteisiin.

Tero kesällä 2017 Sotkamossa pyöräilemässä.

Tukholman maratonin maalissa kesäkuussa 2017.

#JäPy #jäpytri #JäPytriathlonkoulu #Tuusulanjärvitriathlon

bottom of page