top of page

SKB:n Sauli Haahtela avaa kotimaisen triathlonkauden Tuusulanjärvi Triathlonissa 10.6.2018!

Tuusulanjärvi Triathlonin kilpailuradat ovat nopeita ja kilpailu keräsi heti avajaisvuonna nimekkään kilpailijajoukon. Järvenpäässä nähtiinkin viime vuonna monia sykähdyttäviä hetkiä, kun sisarukset, veljekset ja perheet yhdessä kokivat onnistumisen elämyksiä. Tuusulanjärvi Triathlonissa on luvassa myös tänä vuonna kovaa vauhtia. Esittelemme kevään aikana muutamia kilpailijoita sekä viime vuoden sarjavoittajia.

Tuusulanjärvi Triathlonin perusmatkalle on ilmoittautunut SKB Racing Triathlon Teamia edustava Sauli Haahtela. Sauli on 42-vuotias triathlonisti, joka on urheillut tavoitteellisesti jo pidemmän ajan, mutta viimeiset neljä vuotta valmentajan suunnittelemien harjoitusten mukaisesti. Harjoitustunteja Saulille kertyy vuodessa noin 600 tuntia. Sauli on vuonna 2013 kevättalvella perustetun SKB:n perustajajäsen ja puheenjohtaja, ja hän on tunnettu omissa porukoissa kovana kisaajana ja sparraajana.

Triathloniin Sauli tutustui vuonna 2011 osallistuessaan heidän mökin lähellä järjestettyyn Kiskotriathloniin. ”Tuoreessa muistissa on edelleenkin kun kärki, jossa olivat mm. Thomas Darby, Teemu Lemmettylä ja Tuukka Miettinen, tulivat vastaan levykiekot laulaen ja mietin kuinka hienoa olisi jos joku päivä olisin noin kova!”, Sauli muistelee alkutaivaltaan triathlonin parissa. ”Olin 79. niissä kisoissa ja uintiosuus meni rintaa uiden. Tämän jälkeen oli selvää, että aloitan kunnon harjoittelun ja triathlon on minun ykkösjuttu”, Sauli lisää hymyssä suin.

Urheilu on Saulille elämäntapa ja siitä on tullut osa päivittäistä elämää. Urheileminen on tuonut mitaleiden ohessa mahtavia ihmisiä Saulin elämään ja vienyt hänet uskomattomiin paikkoihin, joihin ei muuten tulisi mentyä. Viime kesänä Sauli matkusti Coloradoon, jossa oli 7 päivän pyöräkisa ja ensi kesänä Sauli matkustaa ensin Pyreneille ja lopulta Havajille!

Merkittävimpinä saavutuksina Sauli mainitsee kolme Ironmania, jotka kaikki hän on suorittanut alle 10 tunnin ja viimeisimmästä kisasta Kalmarissa hän lunasti paikan Havaijille Konan MM-kisoihin. Siellä Saulin sijoitus oli 7. Miehet 40-44 sarjassa, loppuaika 9:27:47 tuntia joka oli samalla Saulin oma nopein noteeraus Ironman -matkalla. Huikea suoritus! Myös kaksi SM-kultaa ikäsarjoista ovat mainitsemisen arvoisia! Perusmatkan SM-kulta Miehet 40-44 sarjassa tuli Kuopiossa elokuussa 2016, ajassa 2:10:43 tuntia ja sprintin SM-kulta Miehet 40-44 sarjassa Vantaan Kuusijärvellä kesäkuussa 2017 ajassa 1:06:41 tuntia.

Treenikausi / koko syksy on mennyt kuntoutuksen merkeissä. Viime syksynä noin neljä viikkoa ennen Konan kilpailuja hän kaatui pyörällä täydessä vauhdissa ja lantioon tuli murtuma. Nyt kuntoutus on takanapäin ja edessä on kovaa treeniä. Keväällä on tiedossa kaksi leiriä. Toinen Espanjan Calpessa ja toinen Mallorcalla. ”Mallorcan leiri on seuramme oma panostus ja 19 hengen porukalla tiedossa on varmasti huikeaa hapotusta huipputyyppien kanssa”, Sauli avaa tulevasta keväästä.

Kauden päätavoitteina on tietenkin Havaijin MM – kilpailut lokakuussa. Saulin onneksi Ironman organisaatiolla oli sydäntä ja hänen Kona – paikka siirrettiin vuodella eteenpäin. Tavoitteena on myös päästä viime vuosien kuntoon kaatumisen jälkeen ja olla taas mukana ikäsarjan kärkitaistossa. ”Nyt kun pääkisa on myöhään syksyllä, niin pääsen keskittymään kotimaiseen kisakattaukseen, joka muutamana vuotena on jäänyt kansainvälisten kisojen takia liian vähälle”, Sauli kertoo ensi kesän kisasuunnitelmistaan.

Millä mielin Tuusulanjärvi Triathloniin? ”Odotukset ovat aina korkealla kauden ensimmäisessä kisassa. Siellä on niin paljon tuttuja seurakavereita ja kannustajia, että pelkästään se saa fiiliksen korkealle”, Sauli kertoo. Kauden avaukseen lähdetään mittaamaan kevään treenin tulokset ja kokeilemaan rajat. Huippukiva kun kisa on lähellä Helsinkiä ja helposti saavutettavissa”, Sauli jatkaa.

Sauli haastaa kaikki kuntoilevat triathlonistit kokeilemaan kovemmin rajojaan ja menemään epämukavuusalueelle treeneissä ja kisoissa. ”Kukaan ei voita tai menesty, jos ei vähän satu. Tulkaa kaikki nostamaan suorituksenne seuraavalle tasolle Tuusulanjärvi Triathloniin”, Sauli kuittaa lopuksi.

Järvenpään Pyöräilijät toivottaa Saulille tsemppiä kevään treeneihin ja onnea Havaijin MM-kilpailuihin! Alla muutama kuva IM Kalmarista, josta Sauli lunasti paikan Havaijille.

Haasta itsesi tai kaverisi ja tule testaamaan alkukauden kunto Järvenpäähän sunnuntaina 10.6.2018! Lupaamme kannustaa kaikkia kilpailijoita parhaaseen kisasuoritukseen!

#JäPy #Tuusulanjärvitriathlon #TT2018 #SKB #SauliHaahtela

bottom of page