top of page

Viime vuoden perusmatkan Naisten sarjan voittaja Henrika Backlund mukana myös ensi kesänä Tuusulanjä

Tuusulanjärvi Triathlonin ilmoittautuminen on lähtenyt mukavasti käyntiin. 121/350 kilpailijaa on jo ilmoittautunut kilpailuihin. Kevään aikana esittelemme sekä uusia kilpailijoita ja myös viime vuoden sarjavoittajia. Heistä esittelyssä viime vuoden perusmatkan voittaja Henrika Backlund.

Henrika on 36-vuotias triathlonisti, seikkailu-urheilija sekä swimrun – kilpailija Kirkkonummelta. Lajiin Henrika tutustui vuonna 2006, kun hänen entinen armeijakaveri pyysi mukaan kokeilemaan lajia pikkukisoihin. Siitä lähti kipinä ja hän on ollut koukussa lajiin siitä lähtien. Tavoitteellisemmin hän on kilpaillut vuosina 2007–2012.

Merkittävimpinä saavutuksina Henrika mainitsee muutamat SM-mitalit, joista viimeisin tuli naisten yleisen sarjan täydeltä matkalta Lahdessa vuonna 2015, jossa hän voitti SM-kultaa ajassa 10:24:33 tuntia. Myös yksi mieleenpainuvimmista saavutuksista on swimrunin MM-kilpailuiden naisten sarjan 5. sija syksyllä vuonna 2016 Ruotsissa. Ötillö (Ö till Ö) on swimrun -kilpailu, jossa tiimit uivat 26 saaren välillä ja juoksevat saaresta toiseen. Kokonaismatkaa kertyy 75 kilometriä, josta avovesiuintia on n. 10 km ja 65 km polkujuoksua. Pisin yksittäinen uintimatka kilpailussa on 1 750 m ja pisin juoksumatka 19,7 km. Henrika nostaa myös seikkailu-urheilun EM – kilpailuissa vuonna 2017 tulleen 4. sijan listalla mainitsemisen arvoiseksi. Hienoja saavutuksia kaikki!

Tulevan kauden tavoite on kesäkuussa järjestettävät sotilaiden perusmatkan MM-kilpailut sekä elokuussa Ruotsin ja Suomen saaristossa järjestettävä pitkä seikkailukilpailu Nordic Islands. ”Tuusulanjärvi Triathlon tulee olemaan yksi tärkeimmistä valmisteluista ennen sotilas-MM-kilpailuita. Siinä tarkistetaan miten hyvin harjoittelu on purrut”, Henrika kertoo tulevasta kaudesta.

Henrika oli mukana myös viime vuoden Tuusulanjärvi Triathlonissa, kun se järjestettiin ensimmäisen kerran. ”Kilpailuista jäi hyvä fiilis. Sää ja reitti olivat kaunis, ja kannustusta sai hyvin”, Henrika muisteli. Henrika nappasi viime vuoden kisoista perusmatkan voiton ajassa 2:03:05 tuntia. ”Vesi oli ehkä turhan viileää, mutta luulen että swimrun – taustallani, jossa vedet MM-kisoissa oli 10–15 asteista, se oli lähinnä itselleni eduksi”, Henrika jatkaa.

Järvenpään Pyöräilijät toivottaa Henrikalle tsemppiä talven harjoitteluun sekä ensi kesän kisoihin!

Tuusulanjärvi Triathlon -kilpailussa ei ole pitkiä siirtymiä, vaan koko kilpailu keskittyy Tuusulanjärven rantamaisemiin. Reitit on suunniteltu siten, että myös yleisö pääsee lähelle kisatunnelmaa ja pääsee kannustamaan kilpailijoita lähietäisyydeltä.

Järvenpään Pyöräilijät toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi joko kisaamaan tai kannustamaan reitin varrelle Järvenpäähän 10.6.2018!

Henrika Tuusulanjärvi Triathlonin palkintojenjaossa viime vuonna

Kuva Ruotsin Ötillö swimrun -kilpailuista (kuva Jakob Edholm)

Kuva viime kesän EM-kisoista seikkailu-urheilussa Laatokan rannalta

#JäPy #jäpytri #TT2018 #Tuusulanjärvitriathlon

bottom of page