top of page

Nuorten maajoukkueen edustaja Mikko Purhonen avaa kotimaisen kauden Tuusulanjärvi Triathlonissa 10.6

Mikko Purhonen on 20-vuotias triathlonisti Espoosta. Hän edustaa Triathlon Vantaata. Mikko päätyi vuoden 2012 Lontoon olympialaisten innoittamana kokeilemaan seuraavana vuonna itsekin triathlonia. Taustalla oli noin seitsemän vuotta salibandyä.

Mieleenpainuvimpana saavutuksena Mikko kertoo jääneen hänen ensimmäinen Ironman 70.3 -kilpailu Cascaissa, Portugalissa. Siellä hänen sijoituksensa oli 6. loppuajalla 4:40.54 tuntia ikäluokassa M18-24. Kisa käytiin haastavissa olosuhteissa, hänellä oli päivän toiseksi nopein uintiaika (25:13 min, 1:18 min/100 m) – pro – sarja mukaan lukien. Huima aika! Muita merkittäviä saavutuksia on SM-kisojen podium – paikat, joista viimeisin tuli viime heinäkuussa Tampereen Ratinalla, jossa kilpailtiin historian ensimmäinen joukkueviestin SM-kisa sprinttimatkalla.

Mikon treenikausi on sujunut oikein mukavasti ja kevään kevyempi opiskelujakso on antanut mahdollisuuden keskittyä entistä kovemmin harjoitteluun. Kauden pääasialliset kehitettävät osa-alueet ovat myös menneet hyvää tahtia eteenpäin. Pieni polvivaiva on hieman hidastanut juoksuharjoittelua, mutta painotusta on saatu siirrettyä hyvin toisille osa-alueille. Takana on juuri nuorten maajoukkueleiri Pajulahdessa (1. – 4.2.2018), jossa treenipäivät koostuivat uinnista, sisäpyöräilystä, ja -juoksusta sekä jumpista, hiihdosta ja muutamista luennoista. Leiritunteja kertyi torstai-iltapäivästä sunnuntai-iltapäivään noin 20 tuntia. Edessä on vielä keväällä kolmen viikon mittainen maajoukkueleiri Fuerteventuralla.

Ensi kauden päätavoitteena Mikolla ovat kotimaan puolelta SM-kisat sekä kansainvälisesti näillä näkymin alle 23-vuotiaiden EM-kisat Israelissa. Yhtenä mielenkiintoisena kisavaihtoehtona Mikolla on opiskelijoiden MM-kisat Kalmarissa syyskuun alussa, jossa hän osallistuu henkilökohtaisessa kisassa sprinttimatkalle. Siellä olisi tarkoitus osallistua myös joukkueviestiin, jos sinne saadaan Suomelta joukkue kasaan.

”Lähden Tuusulanjärvi Triathloniin oikein odottavin mielen! Viimeiset pari loukkaantumisen siivittämää vaikeaa kautta eivät ole tuoneet kunnon kisoja ja odotukset tulevan kauden kilpailujen suhteen ovatkin erittäin korkealla”, Mikko avaa tulevan kisakauden odotuksista. ”Tuusulanjärvi Triathlon antaa hyvän startin kauden 2018 kisoille”, Mikko toteaa vielä lopuksi.

Järvenpään Pyöräilijät toivottaa Mikolle tsemppiä talven treeneihin sekä ensi kesän kisoihin!

Mikko iloisissa tunnelmissa Portugalin Cascaissa syyskuussa 2017

Mikko juoksutestissä Helsingin Urheilulääkäriasemalla joulukuussa 2017. Juoksua tarkkailee MIkon henkilökohtainen valmentaja Marko Riitijoki

#JäPy #jäpytri #TT2018 #Tuusulanjärvitriathlon

bottom of page