top of page

JäPyn Pasi Syyli mukana toista kertaa Tuusulanjärvi Triathlonissa 10.6.2018!


Pasi Syyli Kuusijärven pyöräosuudella viime kesänä

Ensi kesän Tuusulanjärvi Triathlonin ilmoittautuminen on lähtenyt hienosti käyntiin. Toinen maksuporras vaihtuu maaliskuun lopussa, tähän mennessä puolet paikoista on myyty. Vielä muutaman viikon pääsee mukaan 54 / 64 eurolla. Tuusulanjärvi Triathlonin kilpailuradat ovat nopeita ja kilpailu keräsi heti avajaisvuonna nimekkään kilpailijajoukon. Valtaosa osallistujista on kuitenkin tavallisia kuntoilijoita! Tällä kertaa esittelemme Järvenpään Pyöräilijöiden triathlonistin Pasi Syylin.

Pasi Syyli asuu vaimonsa kanssa Vantaalla ja kisaa ”pojat 50- sarjassa”. Perheeseen kuuluu myös kaksi tytärtä, jotka ovat lähteneet opiskelemaan. Triathlon ajatuksena oli pyörinyt hänen mielessä jo pidemmän aikaa. Kuntoilumielessä hän aloitti pyöräilyn vuonna 2015 ja jäi siihen saman tien koukkuun. JäPyyn hän liittyi samana vuonna ja huomasi heti, että porukassa pyöräily on hauskempaa.

Nuorempana Pasi ui kilpaa, joten uintihommat olivat tuttua hommaa ja yksi laji oli jo kolmesta hallussa.

”JäPy päätti järjestää 2017 triathlon kisan ja päätin heti lähteä kokeilemaan”, Pasi muistelee alkutaivalta triathlonin parissa. Keväällä harjoitteluun tuli pyöräilyn lisäksi uinti ja juoksu. ”Harjoitteluun tuli huikeasti mukaan vaihtelua ja jo siinä vaiheessa alkoi olla fiilis, että tämähän on tosi makeeta”, Pasi lisää.

”Ensimmäinen kisani oli Tuusulanjärvi Triathlon, joka oli huikea kokemus. Tapahtuma oli hienosti järjestetty, paljon katsojia paikalla ja kunnon kisaamisen meininki”, Pasi kertoo. Pasi voitti ylivoimaisesti miesten kunto M50 –sprinttimatkan ajalla 1.08:19 tuntia. Tästä innostuneena hän heti kotiin päästyä rupesi katsomaan kisakalenteria ja löysikin kahden viikon päästä Vantaan kuusijärven SM sprinttikilpailun (uinti 750m – pyörä 40 km – juoksu 5 km), johon oli mentävä mittaamaan kuntoa. Hän päätti ilmoittautua mittelemään omassa ikäsarjassa M50 SM-mitaleista. Kipinä syttyi ja Pasi olikin pyöräilyn jälkeen kolmantena, mutta vielä ei ollut tarpeeksi juoksukestävyyttä taistella mitaleista, lopputulos oli seitsemäs ajalla 1:16:39 tuntia.

Pasi huomasi kesällä, etteivät omat tiedot / taidot enää riitä jos haluaa vielä kehittyä, sitä varten piti löytää valmentaja. TriathlonSuomesta löytyi Sami Tuomi ja hän on vastannut Pasin valmennuksesta viime syyskuusta alkaen. ”Sami tekee joka viikko treenit valmiiksi ja analysoi edellisen viikon tekemiset. Olen todella tyytyväinen ja voin varmasti sano etten omin avuin olisi pystynyt harjoittelemaan näin systemaattisesti”, Pasi kertoo talven harjoittelusta.

”Heti alkuun tuli selväksi, että harjoitellaan joko kevyttä tai kovaa mutta välimaasto on jätetty melkein kokonaan pois. Harjoitusjaksot menevät kolmen viikon sykleissä, kolme viikkoa tehoja ja viikko löysää ja sen jälkeen testit missä mennään”, Pasi jatkaa.

Koko treenikauden Pasi on pysynyt terveenä ja kehitys on ollut odotusten mukaista. FTP tehot ovat kasvaneet reilu 35 W, 10 km juoksuvauhti on tällä hetkellä noin 7 minuuttia kovempi kuin aiemmin. Hurjaa on ollut Pasin kehity kauden aikana!

Ohessa Pasin harjoitusten rytmitystä (viikot 9 ja 10). Tässä näkyy selvästi kevyen ja tehoviikon erot. Esimerkkiviikon tehojakson tuntimäärä 11:45 tuntia ja kevyen viikon tuntimäärä 9:45 tuntia.

Ensi kesänä tavoitteena Pasilla on saada lyhyemmät SM-kilpailut omassa ikäsarjassa kunnialla läpi ja parantaa viime vuoden aikoja ja toivottavasti taistella mitaleista. ”Tietysti kauden päätavoite on Lahden IM 70.3 (uinti 1,9 km – pyöräily 90 km – juoksu 21,1 km). Täysmatkan aika ei ole vielä tulevana kautena, mutta eiköhän se kaudella 2019 ole ohjelmassa mukana”, Pasi kertoo kauden suunnitelmistaan.

”Tuusulan kisaan tullaan kokeilemaan kisavauhtia ja tarkistamaan mikä on alkukauden vauhti. Seuraavana viikonloppuna onkin Vantaalla sprintin SM-kilpailut, jossa osallistun pojat 50-sarjaan. Sinne lähdetään tekemään kunnon tulosta. Tuusulanjärvi Triathlon toimii hyvänä viimeistelynä sitä ajatellen”, Pasi jatkaa kisasuunnitelmistaan.

Hyviä treenejä kaikille ja nähdään kauden avauksessa Tuusulanjärven Triathlon kisassa!

Järvenpään Pyöräilijät toivottaa Pasille hyviä loppukevään treenejä ja tsemppiä kauden kisoihin!

Kuva viime vuoden Tuusulanjärvi Triathlonista, jossa Pasi rantautuu uintiosuuden jälkeen. Aurinko paistaa ja vesi oli tyyni!

#JäPy #jäpytri #TT2018 #Tuusulanjärvitriathlon

bottom of page