top of page

Tuusulanjärvi Triathlonin maksuporras vaihtuu - esittelyssä JäPyn Samuli Heikkilä!

Tuusulanjärvi Triathlonin kisajärjestelyt ovat hyvällä mallilla. Yli puolet kisapaikoista on myyty. Olemme säilyttäneet osallistumismaksut viime vuoden edullisella tasolla. Viimeistään nyt kannattaa vinkata kaverille, jos joku vielä miettii osallistumistaan lämminhenkiseen ja matalan kynnyksen kisaan. Vielä ehdit mukaan alemman maksuportaan hinnalla. Sprinttimatka 54 eur ja perusmatka 64 eur, kun ilmoittaudut maaliskuun loppuun mennessä. Maksuporras vaihtuu 1.4.2018.

Paikan päällä tunnelmaa luomassa ja kisan käänteistä yleisöä on viihdyttämässä myös tänä vuonna lammilainen Mikko Reitti. Mikko on tuttu ääni TV:stä. Oikea Reitti Oy on tuottanut kuulutus/äänentoistopalveluja esimerkiksi seuraaviin tapahtumiin: Salpausselän kisat v. 2016, Rukan MC -avaus vuosina 2014-2017, alkuvuodesta 2017 YLE areenalla Nuorten MM-hiihdot ja keväällä Mikon ääntä kuullaan mm. suunnistuksen viestiliigan selostuksissa Veikkaus TV:ssä. Lahden MM-kisat v. 2017 on se "kruunu", josta Mikon ääni varmasti muistetaan.

Mikon selostus kuultiin mm. Nuorten MM-hiihdoissa Yle Areenalla

Järvenpään Pyöräilijöiden omat triathlonistit pääsevät myös osallistumaan kilpailuihin, ja kevään aikana esittelemme muutamia heistä. Tällä kertaa esittelyvuorossa on 38 vuotias yrittäjä Samuli Heikkilä. Samuli on ”Tuusulasta”. Heittomerkit siksi, että väliaikainen majapaikka on vielä Helsingissä mutta ensi kesänä on tarkoitus muuttaa vakituisesti Tuusulaan. Samulin perheeseen kuuluu myös vaimo Elina.

Mikä sitten sai Samulin lähtemään triathlonin pariin? ”Kaverien hehkutukset ja kotiovelta itsenäisesti ja vaimon kanssa lähtevät treenilenkit sai innostumaan vielä vanhankin aerobiselle kynnykselle”, Samuli muistelee. Samulin vaimon Elinan sairastuttua pyörävalikoimaan tuli oman maantiepyörän lisäksi Chebicistä mittatilauksena teetetty maantie-tandempyörä, jolla pariskunta tekeekin yhteiset lenkit. ”Tandem on osoittautunut mahtavaksi treenipyöräksi ja sillä pääsee treeneissä helpommin sellaiseen "työstö" moodiin, josta kisatilanteessa kello tykkää”, Samuli hehkuttaa.

Samuli kertoo, että hänelle talvi on parasta kunnonkohotuksen aikaa. Talvella hiihdetään, jos vaan hiihtokelejä piisaa! Muutamana viimeisenä vuotena on Samuli joutunut harmikseen korvaamaan hiihdot sisätiloissa spinning/trainer -harjoituksilla. ”Kun määrissä mennään lähellä 10h/viikkoja niin pitää treeneissä keskittyä laatuun. Pyörässä kehitystä voi nykyään kohtuu helposti seurata wateilla, ja FTP kertoo kehityksestä", Samuli kertoo talven harjoittelusta. "Kulunut talvi on sujunut oikein mallikkaasi uinnin ja pyörän osalta mutta juoksussa on vielä "vähän" tekemistä”, Samuli naurahtaa.

Samuli Heikkilä viime vuoden Tuusulanjärvi Triathlonin pyöräosuuden jälkeen

Samuli suoritti puolimatkan debyytin viime vuonna Joroisissa. Hänen tavoitteena oli vaatimattomasti viiden tunnin alitus, Samuln loppuaika oli huikea 4.42.07 tuntia. Ensi kauden tavoitteena Samulilla on voida Joroisissa valita kultainen lakki uintiin (kyseisessä Finntriathlonin kilpailussa kilpailun lakin väri valitaan uintivauhdin mukaan), ja hakea uutta ennätystä puolimatkalle (uinti 1900 m – pyöräily 90 km – juoksu 21,1 km). ”Suurin piirtein ehjänä viivalle ja tarkoitus on saada itsestään ulos se mitä otettavissa on”, Samuli kertoo ensi kesän kilpailusuunnitelmista. Päätavoite ensi kesänä Samulilla on Joroisten puolimatka ja elokuun lopulla Lappeenrannan X-Terra tapahtuma (1500 m uinti – 30 km maastopyöräily – 10 km maastojuoksu).

Samuli oli mukana myös viime kesänä, kun Järvenpään Pyöräilijät järjestivät ensimmäisen Tuusulanjärvi Triathlonin. ”Ensimmäinen Tuusulanjärvi Triathlon oli jännittävä kokemus. Eikä vähiten siksi että se oli myös itselleni ensimmäinen triathlon kilpailu”, Samuli muistelee. Mikä jäi päällimmäisenä mieleen kilpailusta? ”Olihan se kokonaisuudessaan mahtava tapahtuma. Hieno reitti ja huikea fiilis kärsiä kun yleisö kannustaa”, Samuli lisää.

Järvenpään Pyöräilijät toivottaa Samulille tsemppiä kevään treeneihin sekä kisamenestystä ensi kaudelle!

Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille tuestanne - järjestetään yhdessä kaikkien aikojen triathlon-kilpailu! Ilman teidän tukeanne tämän kilpailun järjestäminen ei olisi ollut mahdollista!

#TT2018 #Tuusulanjärvitriathlon #JäPy #jäpytri

bottom of page