top of page

Venla Koivula-Huttunen nähdään myös tänä vuonna Tuusulanjärvi Triathlonissa 10.6.2018!

Järvenpään Pyöräilijöiden vajaan vuoden pituinen puristus Tuusulanjärvi Triathlonin järjestelyissä saadaan pian päätökseen ja on aika nauttia kisoista ja luoda kaikille kilpailijoille hieno kisapäivä su 10.6.2018. Vajaan viikon kuluttua pidettävissä kilpailuissa sprinttimatkalla mukana nähdään myös Venla Koivula-Huttunen, joka kaikille triathlonia seuranneille ei paljon esittelyjä kaipaa. Venla voitti viime vuoden sprinttimatkan ylivoimaisesti.

Venlan valmistautuminen kauteen 2018 on sujunut suunnitelmien mukaan. Harjoittelumäärät ja -tehot ovat olleet suunnilleen samoja kuin edellisinäkin vuosina. Valmentaja on sen sijaan vaihtunut, samoin tavoitteet ja toimintatavat.

”Tällä hetkellä minua valmentaa Kai Söderdahl, joka valmensi minua myös vuosina 2008–2015. Valmentajan vaihdos toi mukanaan erityisesti tarkkuutta harjoitteluun. Jokainen treeni raportoidaan ja analysoidaan erikseen. Muutaman vuoden etävalmennussuhteen jälkeen nautin päivittäisestä yhteydenpidosta taas todella paljon. Kaksi vuotta Merjan (Kiviranta-Mölsä) etävalmennettavana olivat antoisia. Ne kehittivät ja kasvattivat minua paljon urheilijana. Opin myös arvostamaan entistäkin enemmän valmentajia, sponsoreita ja tukijoukkoja ympärillä”, Venla kertoo.

Pääasiassa Venla harjoittelee 3-6 h päivässä ja näihin määriin sisältyy tehojakin runsaasti. Tällöin on hyvä, että valmentaja on perillä urheilijan päivän vireystilasta. Epätavalliseen väsymykseen, mutta yhtä lailla myös hyvään vireeseen valmentaja pystyy reagoimaan nopeasti miettimällä päivän tai viikon harjoituksia uudelleen.

”Toki sekä minua että Kaitsua yhdistää ääretön intohimo harjoitteluun ja kilpailemiseen. Aiemmin tämä ei ollut ehkä paras mahdollinen yhdistelmä, mutta kokemuksen myötä molemmat ovat rauhoittuneet ja fiksuuntuneet. Minä urheilijana, ja Kaitsu valmentajana”, Venla kertoo valmennussuhteestaan. ”Maltti ja palautuminen sekä fiilisten ja kropan kuuntelu ovat nyt aikaisempaa isommassa roolissa. Toki joskus vedän edelleen ns. överiksi, mutta se on osa vähän hullua urheilijaluonnettani ja taitaa kuulua asiaan. Nykyään näen sen oikeastaan vahvuutena, jos välillä uskaltaa vain antaa mennä”, Venla naurahtaa.

Tällä kaudella Venla kilpailee myös kansainvälisissä kilpailuissa pro -sarjassa. Kauden päätavoitteet ovat Lahden Ironman 70.3-kilpailu 30.6, Tanskan pitkän matkan MM-kilpailu 14.7 sekä Barcelonan Ironman 7.10.

Venlan kauden avauskisan piti olla Challenge Lissabonin puolimatka toukokuun puolivälissä. Hän sairastui kisaviikon torstaina kovaan vatsatautiin ja joutui seuraamaan kisan katsomon puolelta.

Viime viikonlopun Vanjanlinna Finntriathlonissa Venla oli uinnin jälkeen toisena ja pyöräosuus kulki mukavasti. Kolmannella kierroksella kuitenkin hän kaatui, eikä pystynyt enää jatkamaan kisaa pyörän rikkoutumisen vuoksi.

”Heti kisan jälkeen tuli sellainen olo, että kyllä sitä vielä johonkin kilpailuun on päästävä ennen Lahden starttia. Tiesin kuitenkin, että tämä ja ensi viikko tulisivat olemaan todella kovia harjoitusviikkoja, eikä kilpailu välttämättä enää sopisi kalenteriin”, Venla kertoo mietteistään kisan jälkeen. ”Oli henkisesti tärkeää saada yksi ehjä kisa alle ennen ns. pääkisaa, ja sain valmentajalta luvan startata Tuusulanjärvi triathloniin tämän viikon sunnuntaina”, Venla kertoo innoissaan.

”Tosin sillä ehdolla, että haavat umpeutuisivat alkuviikosta, eikä harjoittelua kevennettäisi. Kisa toimisi vain kovan reilun 20 tunnin treeniviikon huipentumana. Ja tämähän sopi minulle", Venla kertoo hymyssä suin. ”Ensi sunnuntaina ollaan aika suurella todennäköisyydellä Tuusulan starttiviivalla. Nähdään siellä!”, Venla päättää.

Järvenpään Pyöräilijät toivottaa Venlan lämpimästi tervetulleeksi Tuusulanjärvi Triathloniin sekä toivottaa onnea ja menestystä kesän kisoihin!

Kuva viime vuoden Tuusulanjärvi Triathlonin palkintojenjaosta - voittajan on helppo hymyilla!

#JäPy #jäpytri #Tuusulanjärvitriathlon #Venla #KoivulaHuttunen #TT2018

bottom of page