top of page

Panu Lieto mukana kotimaisen triathlonkilpailukauden avauskilpailussa Tuusulanjärvi Triathlonissa 2.

Tämän vuoden kilpailuun on ilmoittautunut jälleen kerran monia kovia kilpailijoita. Tässä esittelemme yhden heistä. Panu Lieto tunnetaan kovana uimarina ja olemme nähneet hänet monessa kilpailuissa tulevan kärjessä vaihtoon. Mainittakoon että hän oli viime vuoden Ironman 70.3 Finland –kilpailuissa nopein suomalainen uimari. Kärkikolmikko, jossa mukana oli Panu, nousivat vedestä muutaman kymmenyksen sisällä toisistaan.

Panu Lieto on 1982 syntynyt huipputriathlonisti Oulusta. Panu teki triathlonista ja treenaamisesta itselleen ammatin. Panu on kilpaillut Suomen huipulla triathlonissa jo yli vuosikymmenen ajan ja ura jatkuu edelleen. Panulla on vuosien kokemus myös lajin valmennuksesta. TriBase on kotimaisen huippuvalmentajien triathlon- ja kestävyysurheilun valmennuspalvelu. Panu toimii TriBasen päävalmentajana aisaparinaan Jussi Kotvonen. Intohimona hänellä onkin kuntoilijoiden saaminen tämän rakkaan lajin pariin. Viime talvi on Panulle ollut erityinen aikaisempiin kausiin verrattuna, koska vuosi sitten kesäkuussa heille syntyi esikoistytär. ”Vaimo palasi töihin maaliskuussa ja minä jäin hoitamaan tyttöä”, Panu kertoo. Harjoittelussa hän on pyrkinyt keskittymään määrän sijaan laadukkaisiin tehoharjoituksiin. ”Pitkät pk-harjoitukset olen tehnyt tyttö kyydissä hiihtäen ja pyöräillen”, Panu jatkaa.

Kotona tapahtuneiden iloisten muutosten myötä tämän kesän selkein tavoite Panulla on kiertää kotimaan pieniä kilpailuja ja nauttia niiden tunnelmasta. Kesän pääkisoiksi Panulla on kalenterissa Joroisten ja Turun puolimatkat, joissa kunto sitten viimekädessä ulosmitataan. Nämä pienemmät kisat ovat hyviä mittareita kohti tavoitetta. ”Viime vuonna oli jo tarkoitus osallistua Tuusulajärvi Triathloniin, mutta edellä mainituista syistä kilpailu jäi välistä. Tämän vuoden tavoitteena on pistää kampoihin SKB Racingin äijille”, Panu kuittaa.

Lopuksi Panu haastaa mukaan kaikki Tribaselaiset!

Vielä ehtii ilmoittautua – järjestelmän kautta otamme vastaan kilpailijoita su 26.5. asti, mutta vielä tämänkin jälkeen voit tiedustella paikkoja seuran sähköpostin kautta jarvenpaanpyorailijat(at)gmail.com.

Järvenpään Pyöräilijät toivottaa Panulle ja tietenkin kaikille muillekin tsemppiä kisoihin! JäPyläiset lupaavat kannustaa kaikkia kilpailijoita reitin varrella.

Panu Lieto hiihtolenkillä viime talven lumisilla reiteillä lisäpainon kanssa

TriBasen voimakaksikko: Panun (vasemmalla) ja Jussin (oikealla) valmennusosaaminen on keskeistä Tribasen valmennusporukoissa (kuva Tribasen kotisivuilta)

#jäpytri #TT2019 #PanuLieto #JäPy #Tuusulanjärvitriathlon

bottom of page