top of page

Viimehetken ilmoittautuneet Alexander Stubb ja Heini Hartikainen valmiina haastamaan viime vuoden vo

Jälki-ilmoittautuminen on käynyt kiivaana varsinaisen ilmoittautumisen mentyä järjestelmän kautta umpeen. Kisan järjestäjillä on riittänyt touhua, kun osallistujien vaihdoksia ja jälki-ilmoittautuneita on kirjattu manuaalisesti järjestelmään ja lähtölistoille. "Haluamme tarjota tämän mahdollisuuden kaikille aina kisapäivään asti, ja olemme valmiita palvelemaan kevään innokkaita triathlonisteja kaikin tavoin", Tuusulanjärvi Triathlonin kilpailusihteeri Minna Ikonen kertoo.

Juuri Itävallasta kotiutunut Heini Hartikainen avasi kisakauden IronMan 70.3 St. Pöltenin puolimatkan kilpailuissa pro -sarjassa. Hän kisasi jo kolmatta kertaa Itävallassa, joka on Heinin yksi lempipuolimatkoista. "Tänä vuonna odotin kisalta hyvää suoritusta viime vuoden 6. sijan jälkeen", Heini kertoo. UInti ja pyörä suoritui Heiniltä aiempaa paremmin, mutta joutui tyytymään 7. sijaan tällä kertaa. "Jalat eivät olleet kisaviikolla parhaimmassa iskussa", Heini jatkaa. Heini kilpailee toista vuotta pro -sarjassa ja panostaa pitkän matkan triathlonkisoihin. Hän on muuttanut muutama kuukausi sitten Norjasta Suomeen. "En juuri kilpaillut Norjassa ollessani Suomessa, joten odotan että pääsen tänä kesänä kotimaassa osallistumaan muutamaan kisaan", Heini kertoo kesän suunnitelmista. "Pidän mäkisistä reiteistä ja erityisesti juoksemisesta", Heini jatkaa.

Mieleenpainuvimpana suorituksena Heini kertoo olevan viime vuoden elokuun Extreme Norseman triathlon, jossa hän sijoittui hienosti toiseksi. Extreme Norseman traithlon on yksi erikoisimmista ja nousumetreiltään ja maisemiltaan huikeimmista triathloneista maailmassa.Norseman-kilpailussa edetään triathlonin täysmatkan verran, mutta olosuhteet ja reitti ovat huomattavan raskaat. Uinti tapahtuu viileässä Pohjanmeressä, pyöräilyssä 180 kilometrin matkalla edetään viiden vuoren yli yhteensä 3500 nousumetriä. Lisäksi juoksuosuudella edetään lopussa jyrkkää ja kivistä polkua pitkin Gaustatoppenille, jossa kilpailun maali sijaitsee.

Mieleenpainuvia kokemuksia Heinille ovat myös ensimmäinen täydenmatkan Ironman -kilpailu vuonna 2016 Mallorcalla. Siellä Heini voitti oman sarjan (N30-34) ajalla 9:55:12 tuntia, josta hän sai paikan Havaijin Ironmanille. "Tottakai myös amatöörinä suoritettu Havaijin ironman 2017 oli hieno hetki", Heini muistelee. Havaijin Ironman -kilpaluissa Heini oli neljäs. Huikeita suorituksia!

Heini avaa kotimaisen kilpailukauden Tuusulanjärvi Triathlonissa ensi sunnuntaina 2.6.2019! Tuusulanjärvi Triathlon on tunnettu nopeista reiteistä ja kovasta tasosta. Millä mietteillä Heini olet tulossa kisoihin"? "Tulen todella iloisin mielin Tuusulajärven kisaan. Kisapaikalle on ihanan lyhyt matka", Heini kertoo. Tunnen osittain reitit ja mukana on monta SKB:n seurakaveria, joten kisapäivästä pitäisi olla tulossa huippu! :) Toivottavasti pääsen kovaa lähdöstä maaliin", Heini kuittaa lopuksi.

Heini Hartikaisen lennokas askellus siivittää usein koviin loppuaikoihin ja huippusijoituksiin.(kuva Markus Kreiner

Toinen viime hetken ilmoittautuneista on Alexander Stubb. Alex ei esittelyjä kaipaa - hänet tunnetaan kovana pyöräilijänä ja itsensä ylittäjänä triathlon -piireissä. Alexilla on aina hymy huulilla ja hän jaksaa aina kannusta myös kanssakilpailijoita - myös maaliin tultua :).

”Kiva avata kisakausi Tuusulanjärvi Triathlonissa. Kovasti ovat kaverit kehuneet järjestelyjä ja reittiä", Alex kertoo. Miten löysit meidän kilpailumme? "Tällä kertaa koutsini Antti Hagqvist määräsi minut tänne sprinttimatkalle", Alex nauraa..

”Hienoa, että Suomessa on kesäisin täysi kisakalenteri. On mistä valita", Alex kehuu Suomen kisatarjontaa. "Tuusulanjärvi Triathlon on selvästi löytänyt paikkansa kesäklassikoiden joukosta. Täällä avataan keuhkot ja katsotaan miten kevään treenit ovat purreet”, Alex kuittaa ,

”Itselläni on kisaan vain yksi tavoite: Jättää mahdollisimman monta SKB-seuran lykrasetää taakseni. Toivon siis, että he osallistuvat eri matkalle kuin minä...” Alex naurahtaa lopuksi.

Järvenpään Pyöräiijät toivottaa sekä Heinille että Alexille ja kaikille sunnuntaina kilpaileville paljon tsemppiä ja onnea kisioihin!

Kilpailuun otetaan jälki-ilmoittautumisia vastaan aina kisapäivään asti sähköpostilla osoitteessa jarvenpaanpyorailijat(at)gmail.com. Haluamme että jokaisella on mahdollisuus tulla kisoihin ja tehdä päätös vaikka vasta kisa-aamuna!

Alex tuttuun tapaan hymy huulilla aurinkoisella pyörälenkillä. Sunnuntaina testataan kevään kunto Tuusulanjärvi Triathlonissa!

#jäpytri #JäPy #TT2019 #AlexanderStubb #HeiniHartikainen

bottom of page